Glyptiki sign 2

ΓΛΥΠΤΙΚΗ

Ο Στέλιος Γαβαλάς είναι γλύπτης (ΑΣΚΤ) και εκμαγέας με διεθνή εμπειρία και συνεργατική δραστηριότητα. Από το 1998 εργάζεται στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων & Απαλλοτριώσεων του Υπουργείου Πολιτισμού, στο οποίο από το 2006 είναι Καλλιτεχνικός Προϊστάμενος. Έχει επίσης εργαστεί στην Υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων Ακροπόλεως (Υ.Σ.Μ.Α.), και συνεργάζεται με το Βυζαντινό, το Αρχαιολογικό και το Νομισματικό Μουσείο όπου εκμαγεύει από αρχαία πρωτότυπα έργα. Στα πλαίσια της συμμετοχής του, βραβεύτηκε με το Βραβείο Γλυπτικής της Biennale Florence 2001.

Γεννήθηκε στη Ζάκυνθο το 1956. Το 1963 εγκαθίσταται στην Αθήνα.
Το 1976 εισάγεται στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας ( ΑΣΚΤ ), όπου σπουδάζει γλυπτική με δασκάλους τους Γιάννη Παππά, Θεόδωρο Παπαγιάννη και Γιώργο Νικολαίδη και κεραμική με τον Γιώργο Γεωργίου. Τελειώνει τις σπουδές του με άριστα το 1982, και η διπλωματική του εργασία εκτίθεται τιμητικά στις αίθουσες της ΑΣΚΤ.

Στα φοιτητικά του χρόνια δραστηριοποιείται στη δημιουργία έργων, δουλεύοντας είτε αυτόνομα, είτε σε συνεργασία με γνωστούς ζωγράφους και γλύπτες. Από το 1992 διδάσκει ως ειδικός επιστήμων, στην ΑΣΚΤ, στο εργαστήριο γλυπτικής του Θ. Παπαγιάννη.
Η δουλειά του έχει παρουσιαστεί σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις.
Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Ο Νίκος Καλαφάτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955.Πήρε τα πρώτα μαθήματα ζωγραφικής στο εργαστήρι του ζωγράφου Β.Βλαχόπουλου. Σπούδασε ζωγραφική στην Academia Di Belle Arti της Φλωρεντίας απ' όπου αποφοίτησε το 1979. Το 1991 πήρε τριετή υποτροφία στη γλυπτική πρωτεύοντας σε εξετάσεις του Ι.Κ.Υ. και της Α.Σ.Κ.Τ. Έχει παρουσιάσει το έργο του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έργα του βρίσκονται σε πολλές ιδιωτικές συλλογές. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα και την Εύβοια.

Η Πόλυ Κάνιστρα γεννήθηκε στον Πειραια, σπούδασε στο τμήμα Γραφικών Τεχνών της Σχολής Δοξιάδη απο το 1971-1974 με καθηγητές τους Γιάννη Παρμακέλη και Γιώργο Γεωργιάδη και τους ζωγράφους Μάριο Σπέντζα, Τάκη Κατσουλίδη, Δημήτρη Μυταρά και Πέτρο Ζουμπουλάκη. "Σεμινάρια γλώσσας και εικόνας με τον ζωγράφο και καθηγητή Ιστορίας της Τέχνης Σπύρο Κουκουλομάτη.

Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1974 όπου ζει και εργάζεται, με σπουδές στην γραφιστική, τις εικαστικές τέχνες , και το design. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι κατασκευές και το design. Δημιουργεί αντικείμενα με δυναμική και σε μοντέρνο χαρακτήρα αλλά που έχουν παράλληλα την γοητεία του κλασσικού. Σε αυτό συμβάλλει η λιτή σχεδίαση και η χρήση μοντέρνων υλικών όπως το αλουμίνιο, το γυαλί, τα πολυμερή κ.α. Εμπνέεται τα πράγματα που δημιουργεί μέσα από την γεωμετρία και την αφαίρεση. Θέλει τα αντικείμενα που σχεδιάζει όταν κάποιος τα έχει να τον ευχαριστούν και να του ομορφαίνουν τον χώρο.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1958. Σπούδασε γραφικές τέχνες και σκηνογραφία στη Σχολή Βακαλό (1979-1981). Από το 1983 έως το 1987 έζησε για μεγάλα χρονικά διαστήματα εκτός Αθηνών (Κυκλάδες), όπου ασχολήθηκε με τη ζωγραφική.
Το 1987-1988 εργάστηκε στον κινηματογράφο και την ελληνική τηλεόραση ως ζωγράφος τεχνίτης σκηνικών, και ως βοηθός του σκηνογράφου Τ. Ζωγράφου στο θέατρο. Το 1989 και το 1990 συνεργάστηκε ως σκηνογράφος με το Θεατρικό Τμήμα του Πανεπιστήμιου του Ντιτρόιτ, καθώς και με τη θεατρική ομάδα του κολεγίου College Year in Athens.
Ζωγραφίζει σε ξύλο ή καμβά. Χαρακτηριστικά είναι τα γραφικά και διακοσμητικά στοιχεία που διακρίνονται στη δουλεία του.
Έχει παρουσιάσει το έργο του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις.

Γεννήθηκε στην Ζάκυνθο το 1977.

Η δυναμική του έφεση για την τέχνη εκδηλώθηκε από τη νεανική του ηλικία μέσα από την τέχνη του δρόμου, το graffiti. Σπούδασε γραφιστική, ενώ τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται στη γλυπτική, υιοθετώντας μια ξεχωριστή τεχνοτροπία. Χρησιμοποιεί υλικά όπως πέτρα, ξύλο και διάφορα μέταλλα. Τα έργα του εκδηλώνουν έναν έντονο δυναμισμό, πλαστικότητα και χρωματική ποικιλία που υποδηλώνουν την έμπνευση και την καλλιτεχνική του αναζήτηση.

Έχει λάβει μέρος τόσο σε ατομικές όσο και σε ομαδικές εκθέσεις με καταξιωμένους καλλιτέχνες.

Ο Παπαδόπουλος Παναγιώτης του Σπυρίδωνα γεννήθηκε στην Αθήνα το έτος 1977. Το έτος 1996, εισάγεται στο Προπαρασκευαστικό & Επαγγελματικό Σχολείο Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου. Εκεί σπουδάζει γλυπτική με δάσκαλο τον Γιάννη Μανιατάκο, ζωγραφική με τον Δημήτρη Μπέζα και αρχιτεκτονικό σχέδιο με την Γιάννα Μανιατάκου καθώς και ιστορία της τέχνης.

Το έτος 1999 ολοκληρώνει τις σπουδές του με βαθμό πτυχίου «ΆΡΙΣΤΑ».

Το 2000, εισάγεται στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών και παρακολουθεί στο Α/ Εργαστήριο γλυπτικής με καθηγητή τον Θεόδωρο Παπαγιάννη, στην διάρκεια των σπουδών του στην ΑΣΚΤ προτείνεται δύο φορές για υποτροφία στο ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών.

Τα Ακαδημαϊκά Έτη 2006-2007, 2007-2008, παρακολουθεί το κατ' επιλογήν υποχρεωτικό Εργαστηριακό μάθημα του ψηφιδωτού με δασκάλα την Δάφνη Αγγελίδου, με βαθμό 30/30.

Ολοκληρώνει τις σπουδές του στα Εργαστηριακά και Θεωρητικά μαθήματα και στα ειδικά μαθήματα για τη διδασκαλία της τέχνης στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και λαμβάνει το με αύξοντα αριθμό 3765 πτυχίο στην κατεύθυνση της Γλυπτικής τον Ιούνιο του 2008 με το βαθμό «ΆΡΙΣΤΑ» 27/30.

Παράλληλα την περίοδο 2000-2007, παρακολουθεί μαθήματα σχεδίου και ζωγραφικής με καθηγητή τον Λάζαρο Κτενίδη (διακεκριμένος καθηγητής ζωγραφικής στην σχολή Καλών Τεχνών του Καζακστάν).

Γλυπτό του βρίσκεται στη μόνιμη συλλογή, του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης, Νεστορίδειο Μέλαθρον Ρόδου. Παράλληλα, διακοσμητικές συνθέσεις του κοσμούν οικίες και χώρους υποδοχής σε Ελλάδα, Κύπρο και Γερμανία. Έργα του βρίσκονται στις συλλογές γνωστών Ελλήνων και ξένων συλλεκτών.

Ο Άγγελος Παναγιωτίδης γεννήθηκε στην Αμφιλοχία το 1950.

Ασχολείται συστηματικά με τη γλυπτική από το 1990. Είναι η χρονιά όπου αξιοποιεί τη γνώση και τις τεχνικές κατακτήσεις των υλικών, τα οποία δοκίμαζε επί μία ολόκληρη δεκαετία. Το 1995 πραγματοποιεί την πρώτη του ατομική έκθεση.

Έργα του καλλιτέχνη βρίσκονται σε μεγάλα ιδρύματα, τράπεζες και ιδιωτικές συλλογές. Με έργα του καλλιτέχνη έχουν τιμηθεί οι ολυμπιονίκες Πύρρος Δήμας και Νίκος Κακλαμανάκης.

Σπούδασε Γλυπτική στην Α.Σ.Κ.Τ. Αθηνών με δάσκαλο τον Γιάννη Παππά.

Διευθυντής του Ά Εργαστηρίου Γλυπτικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας, ο Θεόδωρος Παπαγιάννης πρωταγωνιστεί στη διοργάνωση Συμποσίων Γλυπτικής σε πολλές πόλεις της Ελλάδος και της Κύπρου δημιουργώντας μεγάλα γλυπτά στον δημόσιο χώρο. Επίσης στα πλαίσια των ανταλλαγών προγραμμάτων Erasmus συνεργάζεται με πολλές Σχολές Καλών Τεχνών της Ευρώπης, και ειδικά τη Σχολή του Βερολίνου και της Brera, με τους καθηγητές David Evison και Paolo Galerani, δημιουργωντας workshops σε ομάδες σπουδαστών.

Ο Νίκος Πέττας γεννήθηκε στον Πειραιά το 1978.
Μεγαλώνοντας στο σιδηρουργείο του πατέρα του η επαφή με τις κατασκευές και τα εργαλεία ήταν ένα παιχνίδι. Πήρε μαθήματα σχεδίου, γλυπτικής και μετταλοπλαστικής.
Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.