ΛΙΝΑΡΔΑΚΗ ΖΗΝΑ

Η Ζήνα Λιναρδάκη γεννήθηκε στον Πειραιά και περιστοιχήθηκε σε όλη της τη ζωή από τις θαλασσινές εικόνες, το χρώμα και το φως που μεταφέρονται στον καμβά της και μετουσιώνουν έναν ζωγραφικό πίνακα σε κίνητρο ελπίδας και αισιοδοξίας.

Ξεκίνησε μαθήματα ζωγραφικής το 1979 στην Ελλάδα. Το 1981 πήγε στο Παρίσι όπου σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών. Έμεινε στη Γαλλία οκτώ χρόνια. Έχει λάβει μέρος σε πάνω από 75 ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έργα της βρίσκονται στο Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος, το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών, το Μουσείο Βορρέ, το Μουσείο Κοτοπούλη, το Ναυτικό Μουσείο της La Rochelle (Γαλλία), το Δημαρχείο Πειραιά, το ελληνικό Προξενείο της Ουάσιγκτον, το
Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο Πειραιά, την Τράπεζα Πειραιώς, τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, τη Νομαρχία Πειραιά, τη Δημοτική Πινακοθήκη Χίου, τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας, το Δημαρχείο Ερμούπολης, το Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα, το Λιμενικό Ταμείο Χίου και σε πολλές ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Linardaki 1   Linardaki 2

Επιστροφή