ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Γκαλερί Καψιώτη σας προσκαλεί στην ομαδική έκθεση Ζωγραφικής και Γλυπτικής με τίτλο

 «Ημέρες Θάλασσας 2018»

 

 Hmeres Thalassas 2018 Inv mediumΗ έκθεση διοργανώνεται με την ευκαιρία των εκδηλώσεων ’’Ημέρες Θάλασσας’’ που πραγματοποιούνται, τον Μάϊο, στην πόλη του Πειραιά. Οι “Ήμερες Θάλασσας” διοργανώνονται από τον Δήμο Πειραιά, για τέταρτη xρονιά και περιλαμβάνουν ένα πανόραμα εκδηλώσεων. Φέτος μάλιστα οι εκδηλώσεις συμπίπτουν με την πραγματοποίηση των "Ποσειδωνίων", της μεγάλης  έκθεσης για τον κόσμο της Ναυτιλίας ,στις 2-10 Ιουνίου του 2018.

Οδηγός έμπνευσης των καλλιτεχνών και θεματικός πυρήνας της έκθεσης είναι και πάλι η θάλασσα, τόσο ως τοπίο φυσικό, όσο και ως χώρος ιστορικός, συνδεδεμένος άρρηκτα εδώ και αιώνες με την Ελλάδα και τους ανθρώπους της. Το απέραντο γαλάζιο σε κάθε του έκφανση γαλήνιο αλλά και άγριο, πάντα ανοικτός ορίζοντας στο χθες, το σήμερα και το αύριο, προσεγγίζουν οι καλλιτέχνες ο κάθε ένας με τον εικαστικό τρόπο και την γραφή του. Το εικαστικό αυτό ταξίδι στο πέλαγος της τέχνης προσπαθεί να αναδείξει και να φέρει κοντά στους φιλότεχνους η έκθεση ’’Ημέρες Θάλασσας 2018’’ με τα έργα καταξιωμένων Ελλήνων καλλιτεχνών.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι ζωγράφοι:

Γιάννης Αδαμάκης, Ράνια Καπελιάρη, Θανάσης Μακρής, Μιχάλης Μακρουλάκης, Βαγγέλης Ρήνας, Παναγιώτης Σιαγκρής, Σωτήρης Σόρογκας, Βαγγέλης Τζερμιάς, Μανώλης Χάρος

Και οι γλύπτες :

Σ. Γαβαλάς, Ν. Καλαφάτης, Α. Καστρινάκης, Δ. Ματαράγκας

Την έκθεση θα εγκαινιάσει ο Δήμαρχος Πειραιά, κ. Γιάννης Μώραλης την Παρασκευή 18 Μαΐου και ώρα 20,00 μμ.

Διάρκεια έκθεσης : 18 Μαΐου έως 12 Ιουνίου 2018

 

Επιμέλεια έκθεσης Ράνια Καπελιάρη (εικαστικός)